Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Łosoś w cieście ziemniaczanym"
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 14
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 124
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 276
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 489
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 14
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 124
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 276
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 489
Składniki
Przepis przysłała Agnieszka Huber z Wrocławia
Łososia umyj, osusz, pokrój na 2-3 kawałki. Oprósz solą i pieprzem, natrzyj oliwą. Ziemniaki obierz, umyj, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Osącz z nadmiaru wody. Por oczyść, posiekaj. Dodaj do ziemniaków, wbij jajko, oprósz solą i pieprzem, wymieszaj.
Masę ziemniaczano-porową podziel na części. Z jednej uformuj placek, ułóż rybę. Przykryj masą, oblep ze wszystkich stron. Tak przygotuj resztę ryb.
Masło i resztę oliwy stop na patelni. Ułóż ryby, usmaż na małym ogniu z obu stron (lekko dociskaj łopatką).Źródło: Chwila dla Ciebie