Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę inna szarlotka, na cieście kruchym z bezą i biszkoptem. Jest pracochłonna ,ale za to pyszna.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 26460
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 214
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 450
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 26460
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 214
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 450
Składniki
ciasto-Masło zmiksować z cukrem,potem żółtkami i jajkami.Przesiać mąkę z proszkiem i zmiksować razem.Rozsmarować na blaszkę z papierem do pieczenia.(25x42)
beza-Białka ubić z solą i cukrem.Przesiać do białek kisiel,lub budyń i chwilkę zmiksować na niskich obrotach. Wyłożyć na surowe ciasto.
Jabłka zetrzeć na tarce jarzynowej. Odcisnąć,dodać resztę składników i rękoma wymieszać.Rozsypać na bezie.
biszkopt-Białka ubić z cukrem,potem żółtkami.Domieszać łyżką przesianą mąkę z proszkiem.Wkręcić posypkę i rozsmarować na jabłkach. (ja zapomniałam, to rozsypałam tartą czekoladę na placek, przed pieczeniem). Piec w 175* ok.40 min.
polewa-Czekoladę, wraz z masłem i mlekiem, rozpuścić nad parą. Posmarować zimny placek. Można ozdobić świąteczną posypką cukrową.