Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawe ciasto o równie ciekawej nazwie ;-)
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4309
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7271
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85553
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4309
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7271
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85553
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej Masło zmiksować z cukrem i skórką z cytryny na gładką jasną masę. Gdy wszystko będzie dobrze zmiksowane, dodać stopniowo po jednym całym jajku i dalej miksować. Dodać stopniowo mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą. Keksówkę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Ciasto przełożyć do formy, wierzch posypać dwoma łyżkami cukru.
Całość wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 1 godzinę w temperaturze 170 stopni C. Przed wyjęciem z piekarnika sprawdzić patyczkiem czy ciasto się upiekło. Smacznego :-)