Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makowiec z suchym makiem i jabłkami jest wyśmienity. Nie wymaga dużo pracy zwłaszcza przed świętami jak nie wiemy w co ręce włożyć. Zapraszam na filmik na mój kanał na You Tube.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2106
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421371
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2056
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2106
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421371
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2056
Składniki
Margarynę w temperaturze pokojowej utrzeć z cukrem pudrem , następnie dodawać po jednym żółtko i ucierać mikserem.
Wsypać suchy mak ,kasze mannę i proszek do pieczenia zakręcić mikserem.
Dodać utarte jabłka i zamieszać łyżką .
Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Połączyć z masą łyżką robiąc ruchy z góry na dół. Piekarnik nastawić na 180stopni funkcja góra, dół. Ciasto wylać do formy o rozmiarach 25 na 30. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni funkcja góra,dół na środkowej półce przez 50 minut. Ciasto po upieczeniu pozostawiamy na 5 minut w zamkniętym piekarniku. Zapraszam na filmik. Smacznego!