Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcecie może przepis na przepyszny makowiec ? w takim wypadku zapraszam na blog gdzie znajduje się dokładny opis oraz zdjęcia kolejnością co jak wykonać
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3818
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414631
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3818
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414631
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Składniki
Na początek ubić pianę z białek ze szczyptą soli a następnie przygotować ciasto wyrabiając je ręką tak aby powstała kruszonka
Następnie przygotować masę makową ,żółtka ubić z cukrem na pulchną masę a po ubiciu dodać masę makową, bułkę tartą oraz proszek do pieczenia i zmiksować w jedną całość
Do przygotowanej masy makowej stopniowo dodawać pianę z białek i wymieszać łyżką, następnie do blaszki 35/25 wyłożonej papierem wysypać większą część ciasta na nie masę makową i na masę pozostałą część ciasta. Wstawić do nagrzanego na 180 stopni piekarnika i piec 60 minut
Upieczone ciasto studzić w uchylonym piekarniku, po ostygnięciu w lodówce a następnego dnia obsypać cukrem pudrem