Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcecie może przepis na przepyszny makowiec ? w takim wypadku zapraszam na blog gdzie znajduje się dokładny opis oraz zdjęcia kolejnością co jak wykonać
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3787
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 625
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 723
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3787
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 625
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 723
Składniki
Na początek ubić pianę z białek ze szczyptą soli a następnie przygotować ciasto wyrabiając je ręką tak aby powstała kruszonka
Następnie przygotować masę makową ,żółtka ubić z cukrem na pulchną masę a po ubiciu dodać masę makową, bułkę tartą oraz proszek do pieczenia i zmiksować w jedną całość
Do przygotowanej masy makowej stopniowo dodawać pianę z białek i wymieszać łyżką, następnie do blaszki 35/25 wyłożonej papierem wysypać większą część ciasta na nie masę makową i na masę pozostałą część ciasta. Wstawić do nagrzanego na 180 stopni piekarnika i piec 60 minut
Upieczone ciasto studzić w uchylonym piekarniku, po ostygnięciu w lodówce a następnego dnia obsypać cukrem pudrem