Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcecie może przepis na przepyszny makowiec ? w takim wypadku zapraszam na blog gdzie znajduje się dokładny opis oraz zdjęcia kolejnością co jak wykonać
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 31497
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9684
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2169
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4169
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 890
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 31497
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9684
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2169
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4169
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 890
Składniki
Na początek ubić pianę z białek ze szczyptą soli a następnie przygotować ciasto wyrabiając je ręką tak aby powstała kruszonka
Następnie przygotować masę makową ,żółtka ubić z cukrem na pulchną masę a po ubiciu dodać masę makową, bułkę tartą oraz proszek do pieczenia i zmiksować w jedną całość
Do przygotowanej masy makowej stopniowo dodawać pianę z białek i wymieszać łyżką, następnie do blaszki 35/25 wyłożonej papierem wysypać większą część ciasta na nie masę makową i na masę pozostałą część ciasta. Wstawić do nagrzanego na 180 stopni piekarnika i piec 60 minut
Upieczone ciasto studzić w uchylonym piekarniku, po ostygnięciu w lodówce a następnego dnia obsypać cukrem pudrem