Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy i szybki w przygotowaniu placek
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 162
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 313
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 527
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 880
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 162
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 313
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 527
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 880
Składniki
Do miski włóż mąkę, cukier, jajka i miękką margarynę . Wszystko wymieszaj mikserem i przełóż na obsypany mąką stolnicy. Szybko zagnieć ciasto, a następnie rozwałkuj na grubość około 1/2 cm. Wytnij z ciasta prostokąt wielkości formy i włóż je do niej, lekko po nakłuwaj widelcem.
Masę makową wyłóż z puszki do miski. Żółtka jajek oddziel od białek. Białka ubij z cukrem pudrem na sztywną pianę. Żółtka i kaszę dodaj do maku i wymieszaj mikserem. Masę makową wymieszaj delikatnie z pianą z białek. Masę przełóż na ciasto
Resztę ciasta powtórnie zagnieć, rozwałkuj i powycinaj choinki,gwiazdki,jak kto woli:) takie ozdoby z ciasta połóż na masie makowej i posmaruj rozkłóconym jajkiem.
Piecz w 180st.C. przez około 40 min