Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makowiec nieco inaczej :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11106
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6364
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5414
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13343
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5100
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11106
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6364
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5414
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13343
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5100
Składniki
Mak wsypujemy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy miód, sok i skórkę otartą z pomarańczy. Zagotowujemy. Rodzynki i daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy by namokły, następnie odsączamy, drobno siekamy i dodajemy do masy makowej. Banany blendujemy razem z jajkami. Do masy makowej dodajemy ugotowaną kaszę jaglaną oraz zblendowane banany i jajka. Przygotowujemy spód ciasta. Masło ucieramy wraz z miodem i jajkami, następnie dodajemy mąkę, sodę i na sam koniec ocet. Gotową masę wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch nakładamy masę makową i pieczemy w 160 stopniach około 45 minut. Wystudzone ciasto polewamy polewą czekoladową lub rozpuszczoną czekoladą.