Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makowiec nieco inaczej :)
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 134
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 114
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 487
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1593
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 79
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 134
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 114
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 487
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1593
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 79
Składniki
Mak wsypujemy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy miód, sok i skórkę otartą z pomarańczy. Zagotowujemy. Rodzynki i daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy by namokły, następnie odsączamy, drobno siekamy i dodajemy do masy makowej. Banany blendujemy razem z jajkami. Do masy makowej dodajemy ugotowaną kaszę jaglaną oraz zblendowane banany i jajka. Przygotowujemy spód ciasta. Masło ucieramy wraz z miodem i jajkami, następnie dodajemy mąkę, sodę i na sam koniec ocet. Gotową masę wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch nakładamy masę makową i pieczemy w 160 stopniach około 45 minut. Wystudzone ciasto polewamy polewą czekoladową lub rozpuszczoną czekoladą.