Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
trochę czasochłonne ale jest naprawdę pyszne!!!
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1066
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 58
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 137
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1066
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 58
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 137
Składniki
CIASTO:Zmieszać wszystkie składniki,zagnieść ciasto,podzielić je na 3 placki i każdy upiec.Czas pieczenia każdego placka to ok.15min.
MASA:Mleko zagotować,dodać do tego oba cukry,mieszać do momentu rozpuszczenia się cukru.Dodać kaszę,gotować na wolnym ogniu aż zgęstnieje cały czas mieszając by nie powstały grudki. Wystudzić. Zimną masę utrzeć z margaryną na puch.
Masę podzielić na 2 części. Do jednej dodać kakao.Masą przekładać każdy placek.Gotowe ciasto polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem.
Kolejność:placek-masa-placek-masa-placek+polewa...Kolejność mas jest według uznania,ja na spód zawsze kładę ciemną)
Ciasto najlepiej smakuje na następny dzień gdy kruche placki zmiękną!!!