Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 87
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1469
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2854
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 87
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1469
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2854
Składniki
PLACEK KRUCHY: Żółtka, cukier, margaryne, cukier waniliowy utrzeć na puszytsą masę, dodać mąkę z proszkiem i wymieszać. Rozłożyć na 2 blaszki wyłożone pergaminem.
BEZA: Białka ubić, dodać cukier. Bezę rozłożyć na oba ciasta po połowie, posypać migdałem. PIec 25 min w 160 stopniach.
MASA: śmietanę, śmietan fix, cukier puder ubić. Galaretkę malinową rozpuścićw 1,5 szkl wody i tężejącą wymieszać z malinami.
Składać: placek - 1/2 masy - 1/2 malin - 1/2masy - placek - 1/2 malin
Smacznego!