Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1277
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 254
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1277
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 254
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Składniki
PLACEK KRUCHY: Żółtka, cukier, margaryne, cukier waniliowy utrzeć na puszytsą masę, dodać mąkę z proszkiem i wymieszać. Rozłożyć na 2 blaszki wyłożone pergaminem.
BEZA: Białka ubić, dodać cukier. Bezę rozłożyć na oba ciasta po połowie, posypać migdałem. PIec 25 min w 160 stopniach.
MASA: śmietanę, śmietan fix, cukier puder ubić. Galaretkę malinową rozpuścićw 1,5 szkl wody i tężejącą wymieszać z malinami.
Składać: placek - 1/2 masy - 1/2 malin - 1/2masy - placek - 1/2 malin
Smacznego!