Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki krem mascarpone przełamany lekko kwaśnymi malinami w galaretce - takiej pokusie można ulegać codziennie!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116768
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8003
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3013
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1604
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1311
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116768
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8003
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3013
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1604
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1311
Składniki
Kruche ciasto Pierwsze pięć składników mieszamy i zagniatamy kruche ciasto. Schładzany godzinę w lodówce. Wykładamy na blaszkę i pieczemy 15-20 min w 190 st C.
Galaretka Galaretki malinowe rozrabiamy w 3,5 szkl wrzącej wody. Gdy lekko przestygną, dodajemy maliny. Wkładamy do lodówki. Gdy lekko stężenie, wylewamy ją na upieczony kruchy spód.
Krem Mocno schłodzoną śmietanę, serek mascarpone i cukier puder miksujemy na gęsty krem. Wykładamy na zastygłą galaretkę.
Beza Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli i 150 g cukru. Dodajemy 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej i delikatnie mieszamy. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia robiąc łyżką fantazyjne fale. Pieczemy godzinę w 140 st C. Delikatnie usuwamy papier i układamy bezę na wierzchu ciasta lekko dociskając. Chłodzimy ciasto w lodówce i zachwycamy nasze podniebienia...