Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki krem mascarpone przełamany lekko kwaśnymi malinami w galaretce - takiej pokusie można ulegać codziennie!
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 859
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5858
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9690
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 319
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 859
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5858
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9690
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 319
Składniki
Kruche ciasto Pierwsze pięć składników mieszamy i zagniatamy kruche ciasto. Schładzany godzinę w lodówce. Wykładamy na blaszkę i pieczemy 15-20 min w 190 st C.
Galaretka Galaretki malinowe rozrabiamy w 3,5 szkl wrzącej wody. Gdy lekko przestygną, dodajemy maliny. Wkładamy do lodówki. Gdy lekko stężenie, wylewamy ją na upieczony kruchy spód.
Krem Mocno schłodzoną śmietanę, serek mascarpone i cukier puder miksujemy na gęsty krem. Wykładamy na zastygłą galaretkę.
Beza Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli i 150 g cukru. Dodajemy 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej i delikatnie mieszamy. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia robiąc łyżką fantazyjne fale. Pieczemy godzinę w 140 st C. Delikatnie usuwamy papier i układamy bezę na wierzchu ciasta lekko dociskając. Chłodzimy ciasto w lodówce i zachwycamy nasze podniebienia...