Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki krem mascarpone przełamany lekko kwaśnymi malinami w galaretce - takiej pokusie można ulegać codziennie!
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 619
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1852
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 394
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 619
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1852
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 394
Składniki
Kruche ciasto Pierwsze pięć składników mieszamy i zagniatamy kruche ciasto. Schładzany godzinę w lodówce. Wykładamy na blaszkę i pieczemy 15-20 min w 190 st C.
Galaretka Galaretki malinowe rozrabiamy w 3,5 szkl wrzącej wody. Gdy lekko przestygną, dodajemy maliny. Wkładamy do lodówki. Gdy lekko stężenie, wylewamy ją na upieczony kruchy spód.
Krem Mocno schłodzoną śmietanę, serek mascarpone i cukier puder miksujemy na gęsty krem. Wykładamy na zastygłą galaretkę.
Beza Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli i 150 g cukru. Dodajemy 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej i delikatnie mieszamy. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia robiąc łyżką fantazyjne fale. Pieczemy godzinę w 140 st C. Delikatnie usuwamy papier i układamy bezę na wierzchu ciasta lekko dociskając. Chłodzimy ciasto w lodówce i zachwycamy nasze podniebienia...