Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto mocno malinowe o konsystencji ptasiego mleczka, nie za słodkie w smaku lekko kwaskowate w sam raz na te upalne letnie dni.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 152
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101392
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5908
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 152
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101392
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5908
Składniki
Mleko przelewamy do garnka i dodajemy do niego: budynie waniliowe, żółtka, cukier waniliowy, cukier, mąkę.
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i nie przerywając mieszania gotujemy do momentu utworzenia się budyniu. Gotowy budyń odstawiamy do ostygnięcia.
Obydwie galaretki rozpuszczamy w 1 szklance wrzącej wody. Galaretkę odstawiamy do ostygnięcia.
Masło miksujemy na puch. Do masła partiami dodajemy ostudzony budyń, nie przerywając miksowania.
Na koniec do masy dodajemy opłukane, osuszone maliny oraz ostudzoną tężejącą galaretkę i wszystko dokładnie miksujemy.
Tortownicę (u mnie kwadratowa 21x21) wykładamy folią aluminiową i na spodzie układamy jedną warstwę biszkoptów.
Na biszkopty nakładamy krem malinowy. Na krem układamy biszkopty.
Ciasto przykrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc.
Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem waniliowym. Przed podaniem na wierzch ciasta nakładamy ubitą śmietanę.
Na śmietanie układamy opłukane i osuszone maliny. Smacznego !!!
;-D