Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne ciasteczka na amoniaku, ale z dodatkiem budyniu malinowego.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 202
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 333
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 202
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 333
Składniki
Masło ucieramy z cukrem. Amoniak mieszamy w ciepłym mleku. Wszystkie składniki zagniatamy razem. Kiedy ciasto będzie już wyrobione wstawiamy je do lodówki na 1 godzinę. Ciasto wałkujemy na 7-8 mm i wykrawamy szklanką lub foremkami. Każde ciasteczko posypujemy cukrem. Pieczemy w 200 stopniach przez 20-25 minut.