Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne,kwaskowe i aromatyczne ciasto.Rozpływa się w ustach i szybko znika z talerza. Serdecznie polecam:)
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3427
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 494
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 289
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 6827
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 289
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3427
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 494
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 289
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 6827
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 289
Składniki
Blaszkę 24/35 wyłożyć folią aluminiową. Na spód dać biszkopty. Dwie galaretki cytrynowe rozpuścić w szklance wrzątku. Letnie zmiksować z jogurtem i 3 kopiatymi łyżkami wiórek kokosowych. Masę wylać na biszkopty i dać do stężenia do lodówki. Mało utrzeć na puch z cukrem pudrem,pod koniec dać 3 kopiate łyżki wiórek kokosowych. Masę wyłożyć i rozsmarować na jogurtowej warstwie.
Na masę maślano-kokosową dać maliny. Dwie galaretki cytrynowe rozpuścić w szklance wrzątku i letnie wylać do jogurtu. Dodać trzy kopiate łyżki kokosu,zmiksować i wylać na krem maślany. Dać do lodówki by masa stężała. Na wierzchu ułożyć maliny i zalać galaretkami malinowymi rozpuszczonymi w 800ml wrzątku.
Dać na kilka godzin do lodówki.
Smacznego życzę!