Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proponuję pyszne połączenie biszkoptu, śmietany, mandarynek i delicji. Ciasto nie jest za słodkie, bardzo delikatne i rozpływa się w ustach. Najbardziej smakowało dzieciom, które ciągle domagały się dokładki. Serdecznie polecam!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12355
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1392
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13241
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5511
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12355
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1392
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13241
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5511
Składniki
Upieczony biszkopt wystudzić i przekroić na 2 części. Dolny blat włożyć do tortownicy i nasączyć zalewą z mandarynek. Jedną galaretkę i 2 łyżeczki żelatyny zalać 1 szkl. gorącej wody, dokładnie wymieszać, odstawić do wystudzenia. Śmietankę ubić, dodać cukier puder i gęstniejącą galaretkę. Od razu wyłożyć na przygotowany i nasączony blat połowę ubitej śmietanki. Ułożyć delicje i przykryć resztą śmietanki. Ciasto przykrywamy 2 blatem, nasączamy zalewą z mandarynek.
Galaretkę rozpuścić w 2 szkl. gorącej wody. Czekoladę rozpuścić w rondelku z dodatkiem śmietanki. Gdy czekolada się rozpuści, od razu smarujemy wierzch ciasta. Na wystudzoną czekoladę układamy mandarynki. Całość zalewamy gęstniejącą galaretką.
Ciasto zostawić w chłodnym miejscu przez 12 godzin. Smacznego!