Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proponuję pyszne połączenie biszkoptu, śmietany, mandarynek i delicji. Ciasto nie jest za słodkie, bardzo delikatne i rozpływa się w ustach. Najbardziej smakowało dzieciom, które ciągle domagały się dokładki. Serdecznie polecam!
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22187
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 63
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 101
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 232
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22187
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 63
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 101
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 232
Składniki
Upieczony biszkopt wystudzić i przekroić na 2 części. Dolny blat włożyć do tortownicy i nasączyć zalewą z mandarynek. Jedną galaretkę i 2 łyżeczki żelatyny zalać 1 szkl. gorącej wody, dokładnie wymieszać, odstawić do wystudzenia. Śmietankę ubić, dodać cukier puder i gęstniejącą galaretkę. Od razu wyłożyć na przygotowany i nasączony blat połowę ubitej śmietanki. Ułożyć delicje i przykryć resztą śmietanki. Ciasto przykrywamy 2 blatem, nasączamy zalewą z mandarynek.
Galaretkę rozpuścić w 2 szkl. gorącej wody. Czekoladę rozpuścić w rondelku z dodatkiem śmietanki. Gdy czekolada się rozpuści, od razu smarujemy wierzch ciasta. Na wystudzoną czekoladę układamy mandarynki. Całość zalewamy gęstniejącą galaretką.
Ciasto zostawić w chłodnym miejscu przez 12 godzin. Smacznego!