Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proponuję pyszne połączenie biszkoptu, śmietany, mandarynek i delicji. Ciasto nie jest za słodkie, bardzo delikatne i rozpływa się w ustach. Najbardziej smakowało dzieciom, które ciągle domagały się dokładki. Serdecznie polecam!
Przepis dnia
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 223
Delikatna biała pizza z ziemniakami, gotowaną szynką Prosciutto cotto i pesto...
Odsłon: 119
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 242
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2205
Warzywne smakowitości. Połączenie smaku orzechów włoskich, granatu i kolendry...
Odsłon: 106
Temu smaku nie oprze się nikt, wypróbuj i przekonaj się. To wyjątkowo aromaty...
Odsłon: 92
Przepis dnia
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 223
Delikatna biała pizza z ziemniakami, gotowaną szynką Prosciutto cotto i pesto...
Odsłon: 119
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 242
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2205
Warzywne smakowitości. Połączenie smaku orzechów włoskich, granatu i kolendry...
Odsłon: 106
Temu smaku nie oprze się nikt, wypróbuj i przekonaj się. To wyjątkowo aromaty...
Odsłon: 92
Składniki
Upieczony biszkopt wystudzić i przekroić na 2 części. Dolny blat włożyć do tortownicy i nasączyć zalewą z mandarynek. Jedną galaretkę i 2 łyżeczki żelatyny zalać 1 szkl. gorącej wody, dokładnie wymieszać, odstawić do wystudzenia. Śmietankę ubić, dodać cukier puder i gęstniejącą galaretkę. Od razu wyłożyć na przygotowany i nasączony blat połowę ubitej śmietanki. Ułożyć delicje i przykryć resztą śmietanki. Ciasto przykrywamy 2 blatem, nasączamy zalewą z mandarynek.
Galaretkę rozpuścić w 2 szkl. gorącej wody. Czekoladę rozpuścić w rondelku z dodatkiem śmietanki. Gdy czekolada się rozpuści, od razu smarujemy wierzch ciasta. Na wystudzoną czekoladę układamy mandarynki. Całość zalewamy gęstniejącą galaretką.
Ciasto zostawić w chłodnym miejscu przez 12 godzin. Smacznego!