Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie, pyszne, ciasteczka
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 299
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 544
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 729
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1153
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 234
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6131
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 299
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 544
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 729
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1153
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 234
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6131
Składniki
Marchewkę obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki. do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, sodę oraz cynamon, mieszamy. Dodajemy dwa całe jajka i żółtko, mieszamy. Masło topimy i już ostudzone dodajemy do mąki cały czas mieszając, dodajemy cukier i miód. Pozostałe białko ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pianę dodajemy delikatnie do masy, mieszamy starając się aby piana nie opadła. Ciasto wykładamy do foremek na muffinki i pieczemy w temperaturze 175 stopni przez około 20 minut (do suchego patyczka). Pozdrawiam