Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i tanie ciasto z marchewkami i jabłkami
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1292
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1730
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 128
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 531
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1292
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1730
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 128
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 531
Składniki
Marchewki obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Jajka utrzeć z cukrem. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, cynamonem, sodą oczyszczoną i solą, dodać do masy jajecznej. Dolać olej, wymieszać, wsypać marchew i jabłka, wymieszać. Masę przełożyć do brytfanki, piec w nagrzanym piekarniku przez 45 minut w temperaturze 180 st. C.