Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i tanie ciasto z marchewkami i jabłkami
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 800
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5661
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9498
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 235
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 800
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5661
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9498
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 235
Składniki
Marchewki obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Jajka utrzeć z cukrem. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, cynamonem, sodą oczyszczoną i solą, dodać do masy jajecznej. Dolać olej, wymieszać, wsypać marchew i jabłka, wymieszać. Masę przełożyć do brytfanki, piec w nagrzanym piekarniku przez 45 minut w temperaturze 180 st. C.