Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44642
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182074
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 236
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44642
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182074
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 236
Składniki
Wykonanie ciasta: Białka ubić, dodać cukier, dodać sypki mak, wiórki kokosowe i wymieszać.Piec 20-30 min na pergaminie.
Masa: Ugotować budyń z mleka, mąki pszennej i ziemniaczanej.Utrzeć masło z cukrem, dodawać żółtka i przestudzony budyń dobrze utrzeć.
Masę wyłożyć na placek,następnie rozłożyć rodzynki odcedzone z alkoholu,na nie wykładamy biszkopty nasączone alkoholem z rodzynek.Polać polewą.