Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5816
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1272
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12515
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5257
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5816
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1272
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12515
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5257
Składniki
Wykonanie ciasta: Białka ubić, dodać cukier, dodać sypki mak, wiórki kokosowe i wymieszać.Piec 20-30 min na pergaminie.
Masa: Ugotować budyń z mleka, mąki pszennej i ziemniaczanej.Utrzeć masło z cukrem, dodawać żółtka i przestudzony budyń dobrze utrzeć.
Masę wyłożyć na placek,następnie rozłożyć rodzynki odcedzone z alkoholu,na nie wykładamy biszkopty nasączone alkoholem z rodzynek.Polać polewą.