Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 78
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 78
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
PLACEK PIERWSZY : Białka ubić na sztywną pianę. 2.Dodać cukier, żółtka, kakao, proszek z mąką i wymieszać. 3.Piec w temp. 180st. C przez 30-40min. 4.Po upieczeniu przekroić placek na 2 części.
PLACEK DRUGI : 1.Białka ubić z cukrem. Dodać pokrojone orzechy z resztą składników i wymieszać. 3.Piec w temp. 180st. C przez 30-40min.
KREM : 1.Odlać pół szklanki mleka a reszte zagotować z cukrem waniliowym. 2.Utrzeć żółtka z cukrem, dodać makęziemniaczaną i pół szklanki mleka. Wszystko wlać na gotujące mleko i ugotować z tego budyń. 4.Utrzeć margarynę i dodać przestudzony budyń.
PRZEŁOŻENIE PLACKA : placek pierwszy(pierwsza część)- krem - placek drugi(orzechowy)- krem -placek pierwszy (druga cześć) Na wierzch polewa kakaowa.