Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, smaczne, szybkie w przygotowaniu i uwielbiane przez wszystkich klasyczne maślane ciasteczka a jednak troszkę inne składniki :)
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 96
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 515
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 231
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 177
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 96
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 515
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 231
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 177
Składniki
Masło w temperaturze pokojowej kroimy w kostki, dodajemy oba cukry i ucieramy na puszystą masę.
Dodajemy przesiane obie mąki i mieszamy a następnie wyrabiamy ciasto rękoma na stolnicy, podsypując mąką.
Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy z niego ciasteczka. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok 15 min w piekarniku nagrzanym do 160-170 stopni.