Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, smaczne, szybkie w przygotowaniu i uwielbiane przez wszystkich klasyczne maślane ciasteczka a jednak troszkę inne składniki :)
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 24
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 129
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 24
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 129
Składniki
Masło w temperaturze pokojowej kroimy w kostki, dodajemy oba cukry i ucieramy na puszystą masę.
Dodajemy przesiane obie mąki i mieszamy a następnie wyrabiamy ciasto rękoma na stolnicy, podsypując mąką.
Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy z niego ciasteczka. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok 15 min w piekarniku nagrzanym do 160-170 stopni.