Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny maślany smak z nutą róży. Łatwe z przygotowaniu.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 361
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 384
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 820
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 361
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 384
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 820
Składniki
Wychodzi ok. 27 ciastek, wielkości od 5 do 9 cm. Schłodzone masło kroimy w drobne cząstki i z resztą składników miksujemy na kruszonkę. Potem krótko zagniatany na jednolitą masę. Ciasto, zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy do lodówki na około 30 minut. Schłodzone ciasto wałkujemy pomiędzy folią na grubość ok. 0,5 cm i wycinamy ciasteczka. Przekładamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. W każde ciasteczko lekko wciskamy 1 płatek migdałowy. Ciastka pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C przez ok. 11-12 minut.