Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny maślany smak z nutą róży. Łatwe z przygotowaniu.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3560
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1669
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1078
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 202
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3560
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1669
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1078
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 202
Składniki
Wychodzi ok. 27 ciastek, wielkości od 5 do 9 cm. Schłodzone masło kroimy w drobne cząstki i z resztą składników miksujemy na kruszonkę. Potem krótko zagniatany na jednolitą masę. Ciasto, zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy do lodówki na około 30 minut. Schłodzone ciasto wałkujemy pomiędzy folią na grubość ok. 0,5 cm i wycinamy ciasteczka. Przekładamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. W każde ciasteczko lekko wciskamy 1 płatek migdałowy. Ciastka pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C przez ok. 11-12 minut.