Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny maślany smak z nutą róży. Łatwe z przygotowaniu.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5844
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 428
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5844
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 428
Składniki
Wychodzi ok. 27 ciastek, wielkości od 5 do 9 cm. Schłodzone masło kroimy w drobne cząstki i z resztą składników miksujemy na kruszonkę. Potem krótko zagniatany na jednolitą masę. Ciasto, zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy do lodówki na około 30 minut. Schłodzone ciasto wałkujemy pomiędzy folią na grubość ok. 0,5 cm i wycinamy ciasteczka. Przekładamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. W każde ciasteczko lekko wciskamy 1 płatek migdałowy. Ciastka pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C przez ok. 11-12 minut.