Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny maślany smak z nutą róży. Łatwe z przygotowaniu.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 65
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 133
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4189
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8638
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 65
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 133
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4189
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8638
Składniki
Wychodzi ok. 27 ciastek, wielkości od 5 do 9 cm. Schłodzone masło kroimy w drobne cząstki i z resztą składników miksujemy na kruszonkę. Potem krótko zagniatany na jednolitą masę. Ciasto, zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy do lodówki na około 30 minut. Schłodzone ciasto wałkujemy pomiędzy folią na grubość ok. 0,5 cm i wycinamy ciasteczka. Przekładamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. W każde ciasteczko lekko wciskamy 1 płatek migdałowy. Ciastka pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C przez ok. 11-12 minut.