Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Maślane, ucierane ciasto z dodatkiem marchewki. Pyszne, aromatyczne, wilgotne.....
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8613
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7164
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4888
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327772
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8613
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7164
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4888
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327772
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cynamonem.
Masło utrzeć z cukrem. Następnie dodawać po jednym jajku, miksować do połączenia składników.
Do masy maślanej wsypać suche składniki, dokładnie zmiksować. Dodać utartą marchewkę i esencję waniliową, wymieszać.
Formę keksówkę (10x22 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przełożyć do formy. Piec przez około godzinę w temperaturze 180 stopni. Wystudzić na kratce.
W małym rondelku podgrzewać śmietanę, miód, brązowy cukier i masło. Gotować przez minutę, ciągle mieszając. Zestawić z ognia, przelać do miski. Do karmelu stopniowo dodawać cukier puder, energicznie mieszając żeby nie było grudek.
Karmelowym lukrem polać ostygnięte ciasto.