Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Maślane, ucierane ciasto z dodatkiem marchewki. Pyszne, aromatyczne, wilgotne.....
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 250
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 133
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 41
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 41
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 250
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 133
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 41
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 41
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cynamonem.
Masło utrzeć z cukrem. Następnie dodawać po jednym jajku, miksować do połączenia składników.
Do masy maślanej wsypać suche składniki, dokładnie zmiksować. Dodać utartą marchewkę i esencję waniliową, wymieszać.
Formę keksówkę (10x22 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przełożyć do formy. Piec przez około godzinę w temperaturze 180 stopni. Wystudzić na kratce.
W małym rondelku podgrzewać śmietanę, miód, brązowy cukier i masło. Gotować przez minutę, ciągle mieszając. Zestawić z ognia, przelać do miski. Do karmelu stopniowo dodawać cukier puder, energicznie mieszając żeby nie było grudek.
Karmelowym lukrem polać ostygnięte ciasto.