Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...pyszne i proste do zrobienia dosłownie w kilka chwil; maślane, lekko wilgotne ciasto z brzoskwiniami. Do ciasta można dodać różne owoce, ja osobiście czekam na świeże truskawki i na pewno je z nimi zrobię...
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27121
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27121
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Składniki
Masło rozpuszczamy i studzimy. Do miski wbijamy jajka, dodajemy oba cukry i dokładnie wszystko miksujemy. Potem wlewamy rozpuszczone masło, krótko miksujemy. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia; miksujemy tylko do połączenia składników.
Masę przekładamy do blaszki 23×26 wyłożonej papierem do pieczenia. Brzoskwinie odsączamy z syropu, kroimy i układamy na cieście.
Ciasto wkładamy do piekarnika. Pieczemy około 35-40 minut do tzw. suchego patyczka w 160 st Czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika.
Upieczone ciasto posypujemy cukrem pudrem.