Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto, które szybciutko się przygotowuje i potem tylko co chwila zagląda do piekarnika, by sprawdzić, czy już jest gotowe... ;)
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 86
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 60
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 99
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 86
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 60
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 99
Składniki
2 szklanki mleka zagotować, w trzeciej rozpuścić budynie z dodatkiem cukru (chyba,że na opakowaniu jest napisane inaczej) i wlać do gotującego się mleka, wymieszać i ostudzić. Jaja utrzeć z cukrem na puszystą masę. Następnie wsypywać po trosze wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia. Na końcu wlać stopione i ostudzone masło. Połączyć. Okrągłą formę wyłożyć papierem do pieczenia, przelać połowę ciasta i cały budyń.
Następnie włożyć umyte i osuszone truskawki, przelać resztę budyniu.
Piec w temp. w nagrzanym do temp. 180 stopni piekarniku przez ok. 45 min. Przed podaniem ostudzić i posypać pudrem. Smacznego!