Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto, które szybciutko się przygotowuje i potem tylko co chwila zagląda do piekarnika, by sprawdzić, czy już jest gotowe... ;)
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 199
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 279
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 284
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 199
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 279
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 284
Składniki
2 szklanki mleka zagotować, w trzeciej rozpuścić budynie z dodatkiem cukru (chyba,że na opakowaniu jest napisane inaczej) i wlać do gotującego się mleka, wymieszać i ostudzić. Jaja utrzeć z cukrem na puszystą masę. Następnie wsypywać po trosze wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia. Na końcu wlać stopione i ostudzone masło. Połączyć. Okrągłą formę wyłożyć papierem do pieczenia, przelać połowę ciasta i cały budyń.
Następnie włożyć umyte i osuszone truskawki, przelać resztę budyniu.
Piec w temp. w nagrzanym do temp. 180 stopni piekarniku przez ok. 45 min. Przed podaniem ostudzić i posypać pudrem. Smacznego!