Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przepyszne ciasto ucierane ze śliwkami i kruszonką, proste i szybkie w przygotowaniu najlepiej smakuje jeszcze ciepłe, nie sposób mu się oprzeć .
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5666
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36573
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 112
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5666
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36573
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 112
Składniki
Jajka ubij na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym, dolej olej i maślankę, następnie dodaj mąkę przesianą z proszkiem, wszystko dokładnie wymieszaj . Blachę i wymiarach 26x35 wyłóż papierem do pieczenia i wylej ciasto.
Śliwki opłucz, przekrój na pół i usuń pestki, ułóż na cieście skórką do dołu i posyp cynamonem.
Z podanych składników zagnieść kruszonkę i posyp wierzch ciasta. Piec około 35-40 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st. Polecam.