Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przepyszne ciasto ucierane ze śliwkami i kruszonką, proste i szybkie w przygotowaniu najlepiej smakuje jeszcze ciepłe, nie sposób mu się oprzeć .
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, j...
Odsłon: 139
Historia ciastek amaretti to więcej niż przepis, to symbol włoskiej gościnnoś...
Odsłon: 272
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 438
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, j...
Odsłon: 139
Historia ciastek amaretti to więcej niż przepis, to symbol włoskiej gościnnoś...
Odsłon: 272
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 438
Składniki
Jajka ubij na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym, dolej olej i maślankę, następnie dodaj mąkę przesianą z proszkiem, wszystko dokładnie wymieszaj . Blachę i wymiarach 26x35 wyłóż papierem do pieczenia i wylej ciasto.
Śliwki opłucz, przekrój na pół i usuń pestki, ułóż na cieście skórką do dołu i posyp cynamonem.
Z podanych składników zagnieść kruszonkę i posyp wierzch ciasta. Piec około 35-40 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st. Polecam.