Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przepyszne ciasto ucierane ze śliwkami i kruszonką, proste i szybkie w przygotowaniu najlepiej smakuje jeszcze ciepłe, nie sposób mu się oprzeć .
To najlepsze muffinki jakie do tej pory upiekłam! Delikatne ciasto ze słodko-...
Odsłon: 100
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 21
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 49
To najlepsze muffinki jakie do tej pory upiekłam! Delikatne ciasto ze słodko-...
Odsłon: 100
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 21
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 49
Składniki
Jajka ubij na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym, dolej olej i maślankę, następnie dodaj mąkę przesianą z proszkiem, wszystko dokładnie wymieszaj . Blachę i wymiarach 26x35 wyłóż papierem do pieczenia i wylej ciasto.
Śliwki opłucz, przekrój na pół i usuń pestki, ułóż na cieście skórką do dołu i posyp cynamonem.
Z podanych składników zagnieść kruszonkę i posyp wierzch ciasta. Piec około 35-40 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st. Polecam.