Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ciasta są całe lato pełne owoców sezonowych. Mam własny ogród, w którym rośnie mnóstwo najróżniejszych owoców. Staram się wykorzystywać je na bieżąco a resztę przerabiam na dżemy, galaretki, frużeliny czy kompoty. Dziś zamiast tłustej śmietany, wykorzystałam smaczną maślankę smakową.
Polecam.
Odsłon: 140
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 167
Pierogi meksykańskie całkowicie różnią się od naszych polskich. Przede wszyst...
Odsłon: 17111
Polecam.
Odsłon: 140
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 167
Pierogi meksykańskie całkowicie różnią się od naszych polskich. Przede wszyst...
Odsłon: 17111
Składniki
Całe jajka ubić z cukrem, stopniowo dodawać przesiane obie mąki zmieszane z proszkiem. Na koniec wlać gorącą wodę. Wymieszać i przelać to tortownicy o średnicy 30 cm. Piec 25 minut w tem. 175 stopni. Zimny biszkopt posmarować frużeliną lub dżemem malinowym. Żelatynę zalać gorącą wodą, dokładnie rozmieszać i przestudzić. Mocno schłodzoną śmietankę ubić, stopniowo wlewać maślankę i chwilę ubijać na wolnych obrotach. Połączyć z żelatyną. Dodać owoce i delikatnie wymieszać. Gęstniejącą wylać na biszkopt i wstawić na pół godziny do lodówki by masa stężała. W tym czasie na suchej patelni zrumienić 4 łyżki wiórków kokosowych. Posypać wierzch ciasta.