Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne świąteczne ciasto. Proste i szybkie w wykonaniu.Przepis ze starej książki kucharskiej. Polecam serdecznie. Smacznego
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 76
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 749
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 76
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 749
Składniki
Wszystkie bakalie posiekać. Rodzynki opłukać i osuszyć.
Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę połączyć z mąką i bakaliami. Białka ubić na pianę. Wszystko razem wymieszać.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wafle przyciąć do rozmiaru blachy i ułożyć. Rozsmarować masę bakaliową. Piec 20 minut w temp. 160 stopni. Lukier: Cukier puder utrzeć z sokiem cytrynowm Udekorować owocami i lukrem