Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne świąteczne ciasto. Proste i szybkie w wykonaniu.Przepis ze starej książki kucharskiej. Polecam serdecznie. Smacznego
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 220
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 85
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 24
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 19
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 220
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 85
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 24
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 19
Składniki
Wszystkie bakalie posiekać. Rodzynki opłukać i osuszyć.
Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę połączyć z mąką i bakaliami. Białka ubić na pianę. Wszystko razem wymieszać.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wafle przyciąć do rozmiaru blachy i ułożyć. Rozsmarować masę bakaliową. Piec 20 minut w temp. 160 stopni. Lukier: Cukier puder utrzeć z sokiem cytrynowm Udekorować owocami i lukrem