Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty mazurek bez pieczenia wykonany z andrutów i kremu daktylowego. Smak cudowny. Ciasto będzie pyszne i po świętach nie tylko jako mazurek.
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1184
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457662
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1436
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2255
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 574
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1184
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457662
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1436
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2255
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 574
Składniki
Krem daktylowy: Daktyle zalewamy wrzątkiem ok. 20-30 minut. Wyjmujemy pestki (wody nie wylewamy - może się przydać do dodania do kremu jeśli będzie za gęsty) i przekładamy do blendera z masłem lub mleczkiem kokosowym i kakao. Miksujemy na krem. Następnie każdy arkusz wafla smarujemy daktynellą aż do skończenia warstw. Przekrawamy na pół i nakładamy na siebie. Przyciskamy np. książką. Po kilku godzinach na wierzch wylewamy polewę przygotowaną z gorzkiej czekolady rozpuszczonej w kąpieli wodnej z łyżką masła lub oleju kokosowego lub rzepakowego. Po zastygnięciu można dekorować według uznania.