Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mazurek migdałowo-kajmakowy"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 296
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 296
Składniki
85 min • Porcja 440 kcal • Koszt porcji 90 gr • Przepis na ok. 30 porcji.
Doskonały, migdałowo-kajmakowy smak Wielkanocy. Joanna Machynia z Gorlic
Ciasto kruche: wszystkie siekam i zagniatam ciasto. Wkładam na godzinę do lodówki. Rozwałkowuję na wielkość blaszki (24 x 36 cm). Piekę ok. 10 min w temp. 180°C.
Rant: masło ucieram z cukrem pudrem i wanilią. Dodaję jajka, mąkę, migdały, mieszam. Przekładam do worka cukierniczego z końcówką gwiazdką, wyciskam, robiąc ozdobny brzeg. Piekę ok. 15 min w temp. 180°C. Studzę i rozsmarowuję na środku masę kajmakową. Dekoruję.Źródło: Kobieta i życie