Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny mazurek, prawdziwe niebo w gębie:)
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1716
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8265
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 705
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1252537
Polecam.
Odsłon: 1364
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1716
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8265
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 705
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1252537
Polecam.
Odsłon: 1364
Składniki
Masło utrzeć w makutrze z cukrem, następnie dodać ugotowane żółtka (najlepiej wcześniej zetrzeć je na tarce o drobnych oczkach) i dalej ucierać. Na koniec dodać przesianą mąkę i wyrobić ciasto ręką. Będzie miało puszystą konsystencję.
Przełożyć ciasto do blaszki lub tortownicy i dokładnie wylepić dno, pozostawiając wysoki brzeg. Piec w piekarniku nagrzanym do ok. 180 st. C około 15 minut - aż ciasto się zrumieni
Masa czekoladowa: pokruszoną czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej dodając łyżkę masła i 3 łyżki wody. Następnie dodać śmietanę i wymieszać energicznie. Masę przelać na ciasto, odczekać około 1 godziny i udekorować wg własnego uznania. Smacznego!