Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie a za razem smaczne ciacho. Idealne dla lubiących jabłka w cieście :)
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 422
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 2970
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 46
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 422
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 2970
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 46
Składniki
Jabłka umyć, obrać, pokroić na kawałeczki.
Całe jaja utrzeć z cukrem. Mąki połączyć ze sobą dodać proszek do pieczenia i stopniowo dodawać do masy jajecznej, na końcu dodać aromat. Ciasto wylać do tortownicy (posmarowanej i oprószonej), ułożyć jabłuszka i posypać cynamonem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 45 minut w temperaturze 180 st.