Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie, pyszne kulki z serkiem mascarpone, kawą i odrobinką alkoholu.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 85
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5945
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 85
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5945
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Składniki
Kawę rozpuszczamy w 7 łyżkach gorącej wody, studzimy, do ostudzonej dodajemy alkohol. Do pokruszonych biszkoptów dolewamy kawę, mieszamy. Serek mascarpone mieszamy z cukrem pudrem i waniliowym, potem dodajemy do biszkoptów. Wszystko mieszamy.
Dłonie delikatnie zwilżamy wodą i z masy formujemy kulki. Każdą obtaczamy w kakao. Schładzamy minimum 1 godzinę.