Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis pozwoli Wam przygotować pierniczki nawet na ostatnią chwilę przed Świętami Bożego Narodzenia,a co najważniejsze są miękkie zaraz po upieczeniu. Polecam
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 6971
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 121
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 867
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2250
Królowa grilla :)
Odsłon: 1742
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 6971
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 121
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 867
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2250
Królowa grilla :)
Odsłon: 1742
Składniki
mąkę przesiać do miski miód i margarynę podgrzać do rozpuszczenia i wystudzić dodać to miski oraz dodać wszystkie pozostałe składniki wyrobić ciasto gdy ciasto będzie się kleić do rąk należy podsypać mąką cienko rozwałkować ciasto i wykrawać dowolne kształty choinki lub gwiazdki wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni Celsjusza i piec od 10 do 15 minut z takiej porcji wyjdzie cztery blachy w zależności od wielkości kształtów jakie chcecie uzyskać polecam.