Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Migdałowa tarta z lekką masą jogurtową"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 51
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 51
Składniki
Mąkę przesiej. Dodaj migdały, masło, 8 dag cukru i jajko. Zagnieć ciasto. Włóż je na 30 minut do lodówki. Potem rozwałkuj na placek. Formę do tarty posmaruj tłuszczem, oprósz mąką. Wylep plackiem. Piecz 20 minut w temp. 200°C.
Kiwi obierz, pokrój w plasterki, gotuj je 2-3 minuty w wodzie z dodatkiem 2 dag cukru. Wyjmij, osącz. Brzoskwinie osącz z zalewy, pomarańczę sparz wrzątkiem. Owoce pokrój w plasterki. Żelatynę namocz. Twaróg utrzyj z jogurtem, sokiem i skórką z cytryny oraz resztą cukru.
Żelatynę rozpuść, podgrzewając, połącz z masą jogurtową. Krem rozsmaruj na kruchym spodzie. Schładzaj 2 godziny. Owoce ułóż na wierzchu tarty. Galaretkę rozpuść w szklance wrzątku. Posmaruj nią wierzch ciasta. Schładzaj jeszcze godzinę.Źródło: Naj