Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty deser do popołudniowej kawy. Zaletą tego ciasta jest to,że można je przechowywać
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 955
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 93
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2153
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4170
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 955
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 93
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2153
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4170
Składniki
Masło utrzeć z cukrem do białości. Dodać masło, migdały oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Zagnieść ciasto. Odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość 0,5 mm. Za pomocą foremki lub szklanki wycinać kółka. Wylepić nimi foremki do babeczek. Piec około 30-45 minut w 180 C.