Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Migdałowe brownie"
Smaczny dodatek do drugiego dania, młoda kapusta z marchewką i koperkiem.
Odsłon: 247
Propozycja udek z przyprawą chińską zwaną 5 przypraw czy ziół, jak kto woli....
Odsłon: 149
Smaczny dodatek do drugiego dania, młoda kapusta z marchewką i koperkiem.
Odsłon: 247
Propozycja udek z przyprawą chińską zwaną 5 przypraw czy ziół, jak kto woli....
Odsłon: 149
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Natłuść i wyłóż papierem do pieczenia czworokątną formę, tak aby papier wystawał po dwóch stronach.
Podpraż migdały na półce piekarnika (6-7 minut), ostudź je i posiekaj.
Rozpuść masło i gorzką czekoladę, podgrzewając je na parze (2-3 minuty). Zdejmij z ognia, mieszając, dodaj cukier, następnie po kolei, jajka. Dodaj przesiane mąkę, kakao, proszek do pieczenia, mleko w proszku i sól. Mieszaj mikserem, aż się połączą. Na koniec dodaj migdały i posiekaną mleczną czekoladę.
Wyłóż ciasto do przygotowanej formy. Piecz 45-50 minut (ciasto pośrodku pozostanie wilgotne, patyczek wsunięty w środek po wyjęciu powinien być lekko nim ubrudzony). Wystudź ciasto, pokrój na kawałki. Można je przechowywać do 5 dni.Źródło: Olivia