Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja udek z przyprawą chińską zwaną 5 przypraw czy ziół, jak kto woli. Zioła w tym zestawie to połączenie azjatyckich przypraw dla doznania różnorodnych smaków. Moim zdaniem potrawa jest doskonałą wówczas, gdy kolejno różne smaki są doznawane w naszych kubkach smakowych. I choć gotuję przez wiele lat, takich doświadczeń smakowych doznałam kilkakrotnie. Są one niezapomniane, a kuchnia azjatycka pozwala nam na doznawanie tych niesamowitych smaków jeden po drugim w tej samej potrawie.
Blacha do pieczenia, 2 naczynia, łyżka łyżeczka
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 93
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 136
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 290
Bitki z cebulą to klasyczne danie polskiej kuchni. Smakują wyśmienicie w towa...
Odsłon: 1114
Bigos myśliwski z karkówką i boczkiem wędzonym to prawdziwy klasyk w polskiej...
Odsłon: 790
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 93
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 136
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 290
Bitki z cebulą to klasyczne danie polskiej kuchni. Smakują wyśmienicie w towa...
Odsłon: 1114
Bigos myśliwski z karkówką i boczkiem wędzonym to prawdziwy klasyk w polskiej...
Odsłon: 790
Składniki
Mieszamy suche składniki w naczyniu
Dodajemy olej sezamowy i sos sojowy i mieszamy
Dokładnie masujemy mięso. Można odłożyć na 15 minut, ale niekoniecznie.
Przygotowujemy panierkę przez połączenie wszystkich składników. Do udek będziemy potrzebować tylko 50 g.
Obtaczamy w bułce tartej udka, a następnie układamy na blasze i pieczemy do 60 minut w temperaturze 190-200 stopni Celsjusza do 60 minut lub kiedy osiągną ładny złoty kolor.