Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja udek z przyprawą chińską zwaną 5 przypraw czy ziół, jak kto woli. Zioła w tym zestawie to połączenie azjatyckich przypraw dla doznania różnorodnych smaków. Moim zdaniem potrawa jest doskonałą wówczas, gdy kolejno różne smaki są doznawane w naszych kubkach smakowych. I choć gotuję przez wiele lat, takich doświadczeń smakowych doznałam kilkakrotnie. Są one niezapomniane, a kuchnia azjatycka pozwala nam na doznawanie tych niesamowitych smaków jeden po drugim w tej samej potrawie.
Blacha do pieczenia, 2 naczynia, łyżka łyżeczka
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3150
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 149
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 62
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 76
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 71
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3150
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 149
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 62
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 76
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 71
Składniki
Mieszamy suche składniki w naczyniu
Dodajemy olej sezamowy i sos sojowy i mieszamy
Dokładnie masujemy mięso. Można odłożyć na 15 minut, ale niekoniecznie.
Przygotowujemy panierkę przez połączenie wszystkich składników. Do udek będziemy potrzebować tylko 50 g.
Obtaczamy w bułce tartej udka, a następnie układamy na blasze i pieczemy do 60 minut w temperaturze 190-200 stopni Celsjusza do 60 minut lub kiedy osiągną ładny złoty kolor.