Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja udek z przyprawą chińską zwaną 5 przypraw czy ziół, jak kto woli. Zioła w tym zestawie to połączenie azjatyckich przypraw dla doznania różnorodnych smaków. Moim zdaniem potrawa jest doskonałą wówczas, gdy kolejno różne smaki są doznawane w naszych kubkach smakowych. I choć gotuję przez wiele lat, takich doświadczeń smakowych doznałam kilkakrotnie. Są one niezapomniane, a kuchnia azjatycka pozwala nam na doznawanie tych niesamowitych smaków jeden po drugim w tej samej potrawie.
Blacha do pieczenia, 2 naczynia, łyżka łyżeczka
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5634
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1115
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12227
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5166
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1540
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5634
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1115
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12227
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5166
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1540
Składniki
Mieszamy suche składniki w naczyniu
Dodajemy olej sezamowy i sos sojowy i mieszamy
Dokładnie masujemy mięso. Można odłożyć na 15 minut, ale niekoniecznie.
Przygotowujemy panierkę przez połączenie wszystkich składników. Do udek będziemy potrzebować tylko 50 g.
Obtaczamy w bułce tartej udka, a następnie układamy na blasze i pieczemy do 60 minut w temperaturze 190-200 stopni Celsjusza do 60 minut lub kiedy osiągną ładny złoty kolor.