Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja udek z przyprawą chińską zwaną 5 przypraw czy ziół, jak kto woli. Zioła w tym zestawie to połączenie azjatyckich przypraw dla doznania różnorodnych smaków. Moim zdaniem potrawa jest doskonałą wówczas, gdy kolejno różne smaki są doznawane w naszych kubkach smakowych. I choć gotuję przez wiele lat, takich doświadczeń smakowych doznałam kilkakrotnie. Są one niezapomniane, a kuchnia azjatycka pozwala nam na doznawanie tych niesamowitych smaków jeden po drugim w tej samej potrawie.
Blacha do pieczenia, 2 naczynia, łyżka łyżeczka
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1066
Polecam.
Odsłon: 1029
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 964
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1066
Polecam.
Odsłon: 1029
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 964
Składniki
Mieszamy suche składniki w naczyniu
Dodajemy olej sezamowy i sos sojowy i mieszamy
Dokładnie masujemy mięso. Można odłożyć na 15 minut, ale niekoniecznie.
Przygotowujemy panierkę przez połączenie wszystkich składników. Do udek będziemy potrzebować tylko 50 g.
Obtaczamy w bułce tartej udka, a następnie układamy na blasze i pieczemy do 60 minut w temperaturze 190-200 stopni Celsjusza do 60 minut lub kiedy osiągną ładny złoty kolor.