Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny dodatek do drugiego dania, młoda kapusta z marchewką i koperkiem.
Polewa na piernik zawsze świetnie dopełnia smak korzennego ciasta. Gładka, kr...
Odsłon: 25
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 28
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 660
Idealna na różne imprezy, święta czy kolację.
Odsłon: 118
Polewa na piernik zawsze świetnie dopełnia smak korzennego ciasta. Gładka, kr...
Odsłon: 25
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 28
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 660
Idealna na różne imprezy, święta czy kolację.
Odsłon: 118
Składniki
Kapustę poszatkuj drobno, marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach. W garnku zagotuj wodę i dodaj kapustę i marchewkę. Gotuj około 10 minut. Odcedź, zostawiając około pół szklanki gotowanej wody.
Koperek i szczypiorek posiekaj, dodaj do kapusty, następnie masło, ocet i dopraw do smaku solą i pieprzem. Na koniec zagęścić łyżką mąki zagotuj i dodaj śmietanę . Przed podaniem posyp koperkiem.