Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny dodatek do drugiego dania, młoda kapusta z marchewką i koperkiem.
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2510
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3852
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 704
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8864
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2510
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3852
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 704
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8864
Składniki
Kapustę poszatkuj drobno, marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach. W garnku zagotuj wodę i dodaj kapustę i marchewkę. Gotuj około 10 minut. Odcedź, zostawiając około pół szklanki gotowanej wody.
Koperek i szczypiorek posiekaj, dodaj do kapusty, następnie masło, ocet i dopraw do smaku solą i pieprzem. Na koniec zagęścić łyżką mąki zagotuj i dodaj śmietanę . Przed podaniem posyp koperkiem.