Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny dodatek do drugiego dania, młoda kapusta z marchewką i koperkiem.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4908
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419037
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4908
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419037
Składniki
Kapustę poszatkuj drobno, marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach. W garnku zagotuj wodę i dodaj kapustę i marchewkę. Gotuj około 10 minut. Odcedź, zostawiając około pół szklanki gotowanej wody.
Koperek i szczypiorek posiekaj, dodaj do kapusty, następnie masło, ocet i dopraw do smaku solą i pieprzem. Na koniec zagęścić łyżką mąki zagotuj i dodaj śmietanę . Przed podaniem posyp koperkiem.