Migdałowe ciasteczka z 4 składników
Migdałowe ciasteczka z 4 składników
Składniki
- Mąka pszenna 280 g
- Zmielone migdały 100 g
- Masło 200 g
- Cukier puder 75 g
Składniki
- Mąka pszenna 280 g
- Zmielone migdały 100 g
- Masło 200 g
- Cukier puder 75 g

Etapy przygotowania
Mąkę, masło, zmielone migdały i puder przełożyć do miski i zagnieść jednolite ciasto. Ciasto podzieliłam na 35 części o wadze ok. 20g. Z każdego kawałka ciasta zrobiłam wałeczek a następnie uformowałam kształt podkowy. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczmy z funkcją góra dół ok. 20 minut do lekkiego zarumienia. Gotowe przestudzić i dopiero zacząć dekorować. Ciastka wyszły sporo więc możecie podzielić nawet na 45-50 sztuk i wtedy skrócić czas pieczenia o ok. 5 minut. Ciastka możemy przechowywać w zamkniętym pojemniku kilka tygodni. Smacznego!
Przepis w Waszym wykonaniu (4)


Komentarze do przepisu (4)
Ostatnio komentowane przepisy

Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Walentynki
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Nabiał
- Mleko
- Orzechy
- Włoskie
- Ciasta
- Kremy
- Dla zdrowia
Odsłon: 178

No i kolejny gadżet do domu zakupiony. Nie dałem się ponieść modzie, nagłemu...
Odsłon: 215

Przepis dnia
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 9799

Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 235
Ostatnio komentowane przepisy

Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Walentynki
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Nabiał
- Mleko
- Orzechy
- Włoskie
- Ciasta
- Kremy
- Dla zdrowia
Odsłon: 178

No i kolejny gadżet do domu zakupiony. Nie dałem się ponieść modzie, nagłemu...
Odsłon: 215

Przepis dnia
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 9799

Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 235



Składniki
- Mąka pszenna 280 g
- Zmielone migdały 100 g
- Masło 200 g
- Cukier puder 75 g
Mąkę, masło, zmielone migdały i puder przełożyć do miski i zagnieść jednolite ciasto. Ciasto podzieliłam na 35 części o wadze ok. 20g. Z każdego kawałka ciasta zrobiłam wałeczek a następnie uformowałam kształt podkowy. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczmy z funkcją góra dół ok. 20 minut do lekkiego zarumienia. Gotowe przestudzić i dopiero zacząć dekorować. Ciastka wyszły sporo więc możecie podzielić nawet na 45-50 sztuk i wtedy skrócić czas pieczenia o ok. 5 minut. Ciastka możemy przechowywać w zamkniętym pojemniku kilka tygodni. Smacznego!
Pyszotka:)
Wyglądają apetycznie :)
Cudne i pyszne ciasteczka <3
Piękne ciasteczka idealne do chrupania w zimowe wieczory 🎄