Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe w wykonaniu. Eleganckie ciasto, na każdą okazję.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5596
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8853
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7813
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5369
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5596
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8853
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7813
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5369
Składniki
Mleko z puszki gotować przez 3 godz (lub kupić gotową masę karmelową) Na patelni lekko przyrumienić płatki migdałowe. Do 1 1/2 szklanki mleka dodać mąkę pszenną, mąkę ziemniaczną, budyń, jajko. Roztrzepać. Resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Do gotującego się mleka cienkim strumieniem wlać roztrzepane jajko z mąką. Stale mieszjąc, ugotować budyń i wystudzić. Utrzeć masło z wystudzonym budyniem.
Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody.Śmietanę ubić (można dodać odrobinę cukru pudru) i połączyć z przestudzoną żelatyną.
Przełożenie ciasta: Krakersy- masa budyniowa- krakersy- karmel z mleka słodzonego- krakersy- bita śmietana. Wierzch posypać płatkami migdałowymi.