Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe w wykonaniu. Eleganckie ciasto, na każdą okazję.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34992
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 18705
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34992
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 18705
Składniki
Mleko z puszki gotować przez 3 godz (lub kupić gotową masę karmelową) Na patelni lekko przyrumienić płatki migdałowe. Do 1 1/2 szklanki mleka dodać mąkę pszenną, mąkę ziemniaczną, budyń, jajko. Roztrzepać. Resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Do gotującego się mleka cienkim strumieniem wlać roztrzepane jajko z mąką. Stale mieszjąc, ugotować budyń i wystudzić. Utrzeć masło z wystudzonym budyniem.
Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody.Śmietanę ubić (można dodać odrobinę cukru pudru) i połączyć z przestudzoną żelatyną.
Przełożenie ciasta: Krakersy- masa budyniowa- krakersy- karmel z mleka słodzonego- krakersy- bita śmietana. Wierzch posypać płatkami migdałowymi.