Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe w wykonaniu. Eleganckie ciasto, na każdą okazję.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2716
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 191
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 233
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2716
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 191
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 233
Składniki
Mleko z puszki gotować przez 3 godz (lub kupić gotową masę karmelową) Na patelni lekko przyrumienić płatki migdałowe. Do 1 1/2 szklanki mleka dodać mąkę pszenną, mąkę ziemniaczną, budyń, jajko. Roztrzepać. Resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Do gotującego się mleka cienkim strumieniem wlać roztrzepane jajko z mąką. Stale mieszjąc, ugotować budyń i wystudzić. Utrzeć masło z wystudzonym budyniem.
Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody.Śmietanę ubić (można dodać odrobinę cukru pudru) i połączyć z przestudzoną żelatyną.
Przełożenie ciasta: Krakersy- masa budyniowa- krakersy- karmel z mleka słodzonego- krakersy- bita śmietana. Wierzch posypać płatkami migdałowymi.