Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu niebo w gębie!
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 104
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 143
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4206
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8679
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 104
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 143
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4206
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8679
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i cukier waniliowy. Dorzucić żółtka oraz mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Piec 10-15 minut w temperaturze 180 stopni.
Ugotować budyń według przepisy podanego na opakowaniu, wystudzić. Utrzeć z masłem, dodać cukier puder do smaku.
Ubić śmietanę z cukrem pudrem, dodać rozpuszczoną żelatynę. Płatki migdałowe uprażyć na patelni, wystudzić.
Przełożenie: biszkopt - masa budyniowa - krakersy - masa kajmakowa - krakersy - śmietana kremówka - prażone migdały