Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu niebo w gębie!
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 250
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 227
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1333
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 250
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 227
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1333
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i cukier waniliowy. Dorzucić żółtka oraz mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Piec 10-15 minut w temperaturze 180 stopni.
Ugotować budyń według przepisy podanego na opakowaniu, wystudzić. Utrzeć z masłem, dodać cukier puder do smaku.
Ubić śmietanę z cukrem pudrem, dodać rozpuszczoną żelatynę. Płatki migdałowe uprażyć na patelni, wystudzić.
Przełożenie: biszkopt - masa budyniowa - krakersy - masa kajmakowa - krakersy - śmietana kremówka - prażone migdały