Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sposób na wykorzystanie pozostałych z innego dania białek. Ciasteczka są mocno migdałowe, otoczone w cukrze pudrze.
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2156
Królowa grilla :)
Odsłon: 1419
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 260
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2156
Królowa grilla :)
Odsłon: 1419
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 260
Składniki
Białka z cukrem obijamy na sztywną pianę. Dokładamy miód i miksujemy do wymieszania. Na końcu dodajemy porcjami mąki i opcjonalnie aromat, miksujemy, aż ładnie się połączy. Masa będzie gęsta. Ciasteczka nabieramy i formujemy rękami, albo łyżką. Każde ciasteczko otaczamy obficie w cukrze pudrze. Palcem robimy dziurkę i wsypujemy do niej siekane migdały. Ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut. Ciasta muszą koniecznie poleżeć do następnego dnia - wtedy są najlepsze. Jeśli będą trzymane zamknięte zrobią się trochę miększe. Ja wolę twardsze i bardziej chrupiące więc zostawiam je na talerzu.