Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A gdyby tak z okazji walentynek, zamiast jednego, dużego ciasta przygotować niewielkie babeczki na jeden kęs? W tym wypadku słynny, amerykański przepis na muffinki red velvet sprawdzi się wręcz idealnie. Delikatne i wilgotne ciasto, zwieńczone śmietankowym kremem z pewnością sprawi przyjemność twojej drugiej połówce.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 819
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 819
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Składniki
Do misy miksera włóż pokrojone w kostkę masło oraz oba rodzaje cukru. Dodaj szczyptę soli i utrzyj całość na jasną i puszystą masę. Następnie zacznij dodawać po jednym jajku oraz barwnik, cały czas mieszając do momentu aż masa będzie jednolita i będzie miała intensywny, czerwony kolor.
Do masy jajecznej dodaj maślankę, kakao, mąkę, ocet oraz sodę do pieczenia. Całość wymieszaj na gładką masę.
Tak przygotowane ciasto przełóż do formy do pieczenia babeczek wyłożonej specjalnymi papilotkami. Masa nie powinna zajmować więcej niż 2/3 foremki. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 25 minut. Po wyjęciu z piekarnika poczekaj, aż babeczki całkowicie wystygną.
W międzyczasie przygotuj krem śmietankowy. Miękkie masło oraz serek utrzyj na jednolitą masę, a następnie zacznij dodawać do niego pastę waniliową i cukier. Miksuj całość przez 3-4 minuty, aby powstał gęsty krem. Następnie przełóż go do rękawa cukierniczego i udekoruj każdą z babeczek. Aby łatwiej się dekorowało babeczki, możesz dodatkowo schłodzić krem. Każdą z babeczek ozdób czerwoną posypką.