Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe babeczki są częścią składową prawie każdego koszyczka wielkanocnego. Możemy je przygotować sami w prosty sposób.
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 820
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 101
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 197
Polecam, pychota.
Odsłon: 486
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 278
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 820
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 101
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 197
Polecam, pychota.
Odsłon: 486
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 278
Składniki
Wszystkie składniki potrzebne do wykonania babeczek muszą mieć temperaturę pokojową . Mąki przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Z cytryny wycisnąć sok.
Jajka, białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno , dodać cukier i dalej ubijać, następnie porcjami dodawać, żółtka, olej mleko i ubijać. Na koniec dodać sok z cytryny oraz mąki i wymieszać.
Małe foremki do babeczek posmarować tłuszczem , napełnić do 3/4 ciastem. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 35 - 40 minut. Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem lub polukrować.