Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe babeczki są częścią składową prawie każdego koszyczka wielkanocnego. Możemy je przygotować sami w prosty sposób.
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 57
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 36
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9280
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 57
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 36
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9280
Składniki
Wszystkie składniki potrzebne do wykonania babeczek muszą mieć temperaturę pokojową . Mąki przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Z cytryny wycisnąć sok.
Jajka, białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno , dodać cukier i dalej ubijać, następnie porcjami dodawać, żółtka, olej mleko i ubijać. Na koniec dodać sok z cytryny oraz mąki i wymieszać.
Małe foremki do babeczek posmarować tłuszczem , napełnić do 3/4 ciastem. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 35 - 40 minut. Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem lub polukrować.