Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybki deserek i bardzo smaczny:) Korpusy z ciasta kruchego, borówki, żelatyna deserowa ze śmietanką. Pychotka:)
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 28
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 153
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 28
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 153
Składniki
1. Żelatynę przygotowuję wg przepisu, łączę ze śmietanką z cukrem i czekam aż ostygnie – będzie gęsta, zimna ale nie stężeje całkowicie.
2. Na korpusy wylewam trochę żelatyny (max 1/2 korpusu).
3. Układam borówki. Polewam resztą żelatyny.