Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie babeczki, to dobry sposób na wykorzystanie białek, które zostaną po przygotowywaniu innych potraw. Krem serowy można zastąpić innym dowolnym.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8507
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6956
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4739
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327392
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8507
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6956
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4739
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327392
Składniki
!UWAGA! Z podanych składników wychodzi 20 babeczek o średnicy 5 cm, ale można je upiec w formie muffinek pamiętając o wydłużeniu czasu pieczenia. Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodając cukier. Następnie dodajemy po trochu przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i olej. Na końcu wrzucamy posiekaną żurawinę i razem mieszamy. Tak przygotowane ciasto przekładamy do wysmarowanych tłuszczem i wysypanych bułką tartą foremek. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 10-15 minut. Masło ucieramy, następnie stopniowo dodajemy przepuszczony przez maszynkę twaróg. Słodzimy cukrem pudrem do smaku. Porcje kremu wykładamy na wystudzone babeczki.