Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne czekoladowe miseczki w kształcie serc, wyplenione pysznym musem sernikowym, z truskawkami i galaretka. Fantastyczny deser na walentynkowy wieczór. Zrób je dla ukochanej osoby.
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12292
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1566
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12292
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1566
Składniki
*** POTRZEBNE BĘDĄ FOREMKI SILIKONOWE DO ROBIENIA MUFFINEK. NAJLEPIEJ W KSZTAŁCIE SERCA ALE KAŻDE INNE TEŻ SIĘ SPRAWDZA. Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie i odstawić do ostygnięcia . Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Rozpuszczona czekoladę, około 2 łyżki na foremkę, wlać do foremek. Czekoladę dobrze rozprowadzić po dnie i ściankach foremki. ( PATRZ FILM).
Nadmiar czekolady wlać z powrotem do miski. Tak przygotowana foremkę odstawić do lodówki, aby czekolada stwardniała. Kiedy pierwsza warstwa czekolady zastygnie powtórzyć czynność.
Do miski wlać śmietanę i lekko ubić ja za pomocą miksera lub rózgi. Następnie do śmietany dodać szczyptę soli, oba cukry i serek. Całość ubić na na gęstą kremową masę. Masę serową przelozyc do rękawa cukierniczego i za jego pomocą wycisnąć do przygotowanych wcześniej foremek., zostawiając w nich miejsce na polówkę truskawki i galaretkę. Na środek każdego serniczka wycisnąć polówkę truskawki i zalać tężejącą galaretka. Serniczki wstawić na kilka godzin do lodówki. Kiedy galaretka stężeje, ostrożnie wyjąc serniczki z silikonowych foremek. SMACZNEGO!