Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na mini serniczki z malinami
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13287
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2608
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3751
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4776
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13287
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2608
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3751
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4776
Składniki
Wykonanie Mąkę , drobny cukier lub cukru pudru oraz cukier wanilinowy razem mieszamy i siekamy z zimnym masłem chłodnymi rękami. Następnie dodajemy żółtka i szybko zagniatamy. Gotowe ciasto owijamy w folię spożywczą i schładzamy ok pół godziny. Schłodzone ciasto wałkujemy na grubość ok 4 mm. Wycinamy krążki nieco większe niż foremki do tartaletek, dokładnie dociskamy do ścian foremek. Nadmiar ciasta ścinamy nożem, przed pieczeniem nakłuwamy widelcem. Podpiekamy ok 10-15 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu odstawiamy na chwile aby się przestudziły. Na przestudzone korpusy nakładamy masę serową. Pieczemy z serem jeszcze ok 10-15 minut. Przygotowanie masy serowej Ser wymieszać z żółtkiem, cukrem, mąką ziemniaczaną oraz pastą waniliową. Białko ubijamy na sztywno, na koniec dodajemy śmietankę.