Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na cienkim, kruchym cieście kwaśne śliwki zatopione w słodkim dżemie morelowym. Na wierzchu posiekane pistacje.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1954
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2625
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1954
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2625
Składniki
Mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia przesypać do miseczki. Dodać pokrojone w wiórki masło. Dodać cukier, jajko, śmietanę. Zagnieść ciasto. Schłodzić. Ciasto podzielić na dwie części. Każdą część rozwałkować na kształt koła. Przełożyć do wysmarowanych masłem foremek i ładnie ułożyć. Posmarować dżemem morelowym i posypać płatkami migdałowymi. Ułożyć pokrojone w cienkie plasterki śliwki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 35-40 min. Po wystudzeniu posypać po wierzchu posiekanymi pistacjami. Smacznego.