Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na cienkim, kruchym cieście kwaśne śliwki zatopione w słodkim dżemie morelowym. Na wierzchu posiekane pistacje.
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1766
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 1624
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1766
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 1624
Składniki
Mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia przesypać do miseczki. Dodać pokrojone w wiórki masło. Dodać cukier, jajko, śmietanę. Zagnieść ciasto. Schłodzić. Ciasto podzielić na dwie części. Każdą część rozwałkować na kształt koła. Przełożyć do wysmarowanych masłem foremek i ładnie ułożyć. Posmarować dżemem morelowym i posypać płatkami migdałowymi. Ułożyć pokrojone w cienkie plasterki śliwki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 35-40 min. Po wystudzeniu posypać po wierzchu posiekanymi pistacjami. Smacznego.