Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na cienkim, kruchym cieście kwaśne śliwki zatopione w słodkim dżemie morelowym. Na wierzchu posiekane pistacje.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414097
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2236
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414097
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2236
Składniki
Mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia przesypać do miseczki. Dodać pokrojone w wiórki masło. Dodać cukier, jajko, śmietanę. Zagnieść ciasto. Schłodzić. Ciasto podzielić na dwie części. Każdą część rozwałkować na kształt koła. Przełożyć do wysmarowanych masłem foremek i ładnie ułożyć. Posmarować dżemem morelowym i posypać płatkami migdałowymi. Ułożyć pokrojone w cienkie plasterki śliwki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 35-40 min. Po wystudzeniu posypać po wierzchu posiekanymi pistacjami. Smacznego.