Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka jesienna propozycja torcików do kawy, które zrobimy bardzo szybko. Z pyszną pigwą i żurawiną czyli jesiennymi owocami. Pigwa ma bardzo fajny smak który nie można porównać do niczego innego. Sami spróbujecie i przekonajcie się.
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2586
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20071
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 554
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 675
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7099
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2586
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20071
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 554
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 675
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7099
Składniki
Spód: Masło rozpuszczam dodaję do masy ciasteczkowej i palcami mieszam. Trzy obręcze metalowe wykładam papierem do pieczenia na około. Łatwiej będzie wyjąć torciki. Obręcze układam na desce wyłożonej też papierem. Wykładam na spód masę ciasteczkową i ugniatam palcami.
Mus żurawinowy: Żurawinę przekładam do garnka, dodaję sok z pomarańczy, cukier i gotuję na wolnym ogniu aż żurawina będzie miękka. Do gorącej dodaję łyżkę galaretki i mieszam. Zostawiam do ostygnięcia i wykładam na masę ciasteczkową.
Pigwa: Pigwę obieram, pozbawiam naosion kroję na kawałki małe, przekładam do garnka, dodaję sok z cytryny, cukier, 100 ml wody i gotuję na wolnym ogniu aż będzie miękka. Na końcu dodaję galaretkę i mieszam. Jak przestygnie układam na żurawinwoym musie. Wstawiam do lodówki.
Masa śmietanowa: Schłodzoną kremówkę ubijam na sztywno. Galaretkę rozpuszczam w odrobinie wody i dodaję do śmietany,mieszam. Wylewam na pigwę i wstawiam do lodówki. Przed podaniem wyjmuję z obręczy, dekoruję czekoladą, miętą i żurawiną.