Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2429
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4593
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1709
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 527
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2429
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4593
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1709
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 527
Składniki
Podgrzej piekarnik do temperatury 200 C. Lekko rozmrożone ciasto podziel na trzy równe kawałki. Narysuj na wierzchu każdego z nich wzór kratki ( najlepiej nożem obrotowym), nie przecinając ciasta.
Ułóż kwadraty na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz je na środkowym poziomie piekarnika przez 15- 20 minut, po czym wyjmij i odstaw do ostygnięcia.
Podczas pieczenia i schładzania ciasta zajmij się nadzieniem- ubij śmietankę lub przygotuj budyń, ewentualnie krem waniliowy.
Umyj, oczyść i pokrój owoce, którymi udekorujesz minitorciki.
Każdy kawałek ciasta podziel na dwie części. Na jednej połowie rozsmaruj krem i ułóż owoce, zaś drugą połówkę umieść na wierzchu. Udekoruj torcik dowolnymi owocami oraz kilkoma listkami mięty lub melisy.